Apps Platform Blog Untuk Blogging Guna Smartphone

6
4

Selepas beberapa kali blogging guna smartphone untuk memahami kesukaran peserta, saya cadang gunakan apps untuk memudahkan berblogging.

Blogging Guna Smartphone master latif com md latiff

Kali ni saya nak kongsi tentang apps untuk platform blog itu sendiri.

Sebelum ni saya memang gunakan desktop/laptop sebab memang hampir kebanyakan masa depan saya ada komputer.

Memanglah skrin luas, taip guna keyboard dan guna mouse  memang akan mudahkan kerja sangat-sangat.

Saya ada buatkan blog untuk mereka, siap setup semua.
Sebahagian akan guna, sebahagian tak usik sangat.

That’s why saya nak faham kenapa tak usik blog tu.

Salah satu sebab ialah ada yang laptop rosak, takde desktop dan siap ada yang menunggu kumpul duit nak beli laptop baru.

Jadi, selama sebulan dua.. beberapa bulan tu langsung takde lah.
Dah bertangguh, nanti lagilah tak terbuat.

Ok.. ok.. macam ni.
Better ada gerak sikit-sikit daripada langsung tak gerak.

Laptop adalah tools. Blog pun dah siap setup semua jadi tanpa laptop boleh dah post sesuatu.

Saya percaya semua orang ada smartphone jadi kita guna dengan apa yang ada dulu.

Sebenarnya login guna browser dah boleh untuk mula menaip tapi oklah fine, kita ada apps yang akan mudahkan kerja.

Secara umum, saya anggap anda gunakan platform :

Mudah je ni..

  1. Lancarkan Google Play Store atau App Store.
  2. Taip Blogger atau WordPress.
  3. Install/pasang

Anda boleh gunakan apps ini untuk memudahkan anda berblogging.

Lebih mudah guna apps ini, berbanding hanya menggunakan browser di smartphone atau tablet.

Bolehlah nanti tiba-tiba idea datang, buat sikit-sikit dan save draf dulu.

BACA : Blogging Guna Smartphone dan Data Terhad.

MD. LATIFF | BLOGGING
“Blogging itu mudah, menyeronokkan dan membolehkan anda untuk jana pendapatan pasif.”

“Jika seseorang meninggal dunia, maka terputuslah amalannya kecuali tiga perkara iaitu: sedekah jariah, ilmu yang bermanfaat dan doa anak yang soleh.” (HR. Muslim no. 1631)

Contact us : 018-4024608
| masterlatif.com/whatsapp
| masterlatif.com/telegram

Facebook Comments

Comments

6 respons kepada “Apps Platform Blog Untuk Blogging Guna Smartphone”

  1. Dulu, saya guna juga app Blogger. Tapi tak berapa suka sebab feature tak user friendly. Sekarang, saya guna app BlogTouch Pro. Feature lebih menarik dan senang guna.

    Guna app untuk draft je kan. Complete post masih di laptop 🙂

    • Haa.. kalau dah install app lain tu dah level rajin dah tu.. 👏👏

      At least ada app macam ni, maka berkuranglah alasan nak bagi kat diri sendiri hehehe..😁

      Ha’ah, memang biasanya tetap akan gatal tangan nak edit balik kat laptop/desktop. lol 😝

      Thanks for the suggestion.
      Nak try jugalah nanti, camne.. ✌😉

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *