Asas Kawal Turun Naik Berat Kurus Dari Rumah

0
86

Asas Kawal Turun Naik Berat Kurus Dari Rumah

Asas Kawal Turun Naik Berat | Kurus Dari Rumah | Untuk anda yang nak kawal turun berat badan, ini adalah formula penting dan praktikal untuk anda faham.Asas Kawal Turun Naik Berat Kurus Dari Rumah master latif com md latiff

Hai, assalamualaikum dan salam sejahtera..

Khas untuk anda yang kawal berat terutama nak turun berat badan. Sila faham konsep ini betul-betul ya.

Ia simple tapi sangat powerfull.

Ini konsep asas dan paling praktikal dan terpakai dalam apa jua jenis diet terutama bagi yang berkaitan pengawalan berat badan.

Setiap apa yang kita makan mempunyai nilai kalori dan nutrisi tersendiri.
Bahasa mudahnya, kalori ni adalah unit tenaga.

Bila kita makan, kita nak dapatkan tenaga, nutrisi dan lain-lain yang diperlukan tubuh.

Jika ;
Jumlah kalori masuk (makan/minum) = jumlah kalori keluar (guna/bakar tenaga)
Berat badan kita akan maintain.

Jika ;
Jumlah kalori keluar (guna/bakar tenaga) > jumlah kalori masuk (makan/minum)
Berat badan akan turun.

Jika ;
Jumlah kalori masuk (makan) > jumlah kalori keluar (guna/bakar tenaga)
Berat badan kita akan naik.

Ia berlaku sebab tenaga berlebihan itu akan jadi tenaga simpanan yang biasanya dalam bentuk lemak.

Ok, ini konsep yang pertama.
Boleh faham yang ini?

Nak turun berat, tenaga keluar perlu lebih tinggi dari tenaga masuk.
Nak maintain berat, tenaga keluar dan masuk seimbang.
Nak naik berat, tenaga masuk lebih tinggi dari tenaga keluar.

Haa.. senang je kan..

Alrite, akan datang saya kongsi pula tentang faktor-faktor lain termasuk pemilihan makanan.

Sebab kadang-kadang kita tak perasan yang makan 20 biji almond london lah yang buat kita naik berat berbanding makan sepinggan nasi siap dengan lauk.

20 biji almond london sekali hadap je kan..
Takdelah buat kenyang tapi sekali jalan je.. itu pun macam celah gigi je agaknya hehehe..

Jangan lupa follow blog ni, like, subscribe dan share untuk terus dapatkan info berkaitan.

Teruskan bersama saya dan insyaAllah, saya akan kongsi lagi dalam post seterusnya ya.
Terima kasih

 

master latif com md latiff
MD LATIFF | KURUS DARI RUMAH | HEALTH & FITNESS | COLLABORATION & SPONSORSHIP
Contact us : 
| facebook.com/masterlatifcom
| instagram.com/masterlatifcom
| youtube.com/masterlatif
| masterlatif.com/whatsapp
| masterlatif.com/telegram

Facebook Comments

SHARE
Previous articleHow To Be The Man of Steel | Image Manipulation Photoshop
Next article10 Bintang Youtube Dengan Bayaran Paling Tinggi 2015

Pemasar online semenjak 2007.
Pakar buat blog/website, produk digital dan pakar edit video (teaser, corporate).

Aktif memberi khidmat konsultansi berkaitan kesihatan dan nutrisi semenjak 2013.

Terlibat membantu lebih 3000 orang peserta untuk kurus dari rumah (online coaching) semenjak 2015.

Sumbangan kepada masyarakat :

1. Sponsor coaching untuk buat blog/website bernilai RM500 (terhad untuk 2000 orang sahaja).
2. Sponsor coaching kurus dari rumah bernilai RM250 (untuk 30orang setiap bulan).

Kedua-dua program masih dijalankan. Sila contact jika berminat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here