Bagaimana RM0.0049 Yang Tak Laku Berpotensi Jadi RM89336

Bagaimana RM0.0049 Yang Tak Laku Berpotensi Jadi RM89336 |

Ini screenshot analytics salah satu channel youtube saya.

Kalau tengok average view duration tu, graf tu lama flat kat bawah.
Maksudnya, takde orang tangok pun channel saya di dulu.

Kemudian. seiring masa graf tu mula meningkat secara mendadak dan berterusan sehingga hari ini.

Kalau nak dibandingkan dengan orang lain, mungkin akaun saya ni masih pada level newbie.


Sampailah pada tarikh screenshot, views dah 18 juta.

Bawah ni pula salah satu screenshot analytics untuk satu video sahaja untuk tempoh dari 28 December 2016 hingga 14 January 2017.

Jom, buat kira-kira ringkas potensi buat duit youtube.

Ini kira-kira je tau, nak bagi nampak potensi. Kiraan sebenarnya adalah berbeza.

Katakanlah dengan 1377 views ni, berjaya dapat RM6.83.
Maksudnya, 1 view adalah RM0.0049. Tak sampai pun satu sen. Tak laku pun kan.

Macam mana kalau 0.0049 x 18 231 917?
Daripada angka yang tak berapa nak ada nilai, tak laku, bertukar jadi RM89336.

Hmm.. belum lagi dengan orang yang berjaya dapat jutaan views untuk setiap video, even billion views macam ni. MasyaaAllah..

Anda perlu faham bahawa ia adalah pasif.

Tak buat apa-apa pun boleh dapat duit secara berterusan selagi akaun tiada masalah.

Amacam? Best ke best?
Nak belajar buat duit youtube macam ni?

Facebook Comments

Comments

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *