CASSBOS Dah Boleh Post ke Instagram
Alhamdulillah, ia mengambil masa beberapa bulan juga untuk Master Latif “dapatkan idea, faham dan cubajaya” untuk mengautomatikkan post ke Telegram.
Terlalu banyak kes akaun Instagram dicuri / hacked. Jadi, Instagram memperketatkan sistem keselamatan mereka.
Ini membuatkan tiada perkhidmatan pihak ketiga (seperti Buffer, Hootsuite dan lain-lain) yang tawarkan khidmat autopost dan schedule ke Instagram.
Sebab mereka uruskan akaun ribuan pelanggan (berkelompok), risiko keselamatan sangat tinggi.
Penyelesaian setakat ini, setiap orang guna sistem seperti Buffer secara individu.
Sistem ni, dipasang pada server masing-masing yang dipertingkatkan dengan sistem keselamatan.
Oleh kerana kita guna sistem sendiri (bukan sistem pihak ketiga), bolehlah post ke Instagram.
CASSBOSS ni blog profesional yang ada sistem seperti Buffer dan Hootsuite.
Sebelum ni post ke Facebook profile dan Facebook page. Hari ni, alhamdulillah berjaya setup CASSBOS untuk post ke Instagram juga. Eeeeyahooo !!
Serius, seronok gila hahaha.. 😆
Sekarang dah lega sikit bab teknikal dan boleh fokus konten untuk pemasaran bisnes 2018 (blog dengan kuasa SEO, FB profile & page, Instagram dan Youtube).. 💪💪
#masterlatifcom (0184024608-Latif)
#AMG #NewYearNewMeRYG #CASSBOS
Discussion about this post