Channel Baru, Video Sikit, Tetap Boleh Dapat Views Banyak | Duit Youtube

Channel Baru, Video Sikit, Tetap Boleh Dapat Views Banyak | Duit Youtube | Baru nak mula dah risau pasal nak dapatkan views tinggi untuk channel anda?

Hmm.. tak perlu risau pasal tu.
Rilekslah.. hehehe..

Hai, assalamualaikum dan salam sejahtera..

Selepas fenomena “Youtube Boycott Ads”, Google Inc. dah ketatkan sedikit syarat untuk youtubers dan blogger untuk buat duit.

Syarat baru yang diwujudkan untuk apply Google Adsense, perlu minimum 10 ribu views dahulu.

Jadi, siapa yang nak pasang Google Adsense di web/blog, anda boleh pasang Google Analytics.
Bile views dah cecah 10 ribu, then boleh apply.

Ok, secara peribadi saya rasa untuk 10 ribu views di blog bukan mudah.
Sebab tu, saya pilih guna platform Youtube.

Kalau guna Youtube ni, sikit demi sikit, hari demi hari kita akan dapat viewers secara percuma.
Dapat views percuma tanpa kerja keras bagai.

Dulu saya memang guna blog untuk Adsense tapi saya mula beralih pada Youtube sebab ia jauh lebih mudah, lebih pantas untuk saya.

Kalau anda lebih power guna blog, maka teruskan dengan blogging.
Tapi nak vlogging pun boleh juga kan.. hehehe..

Dalam post ni saya nak share dengan anda 2 contoh channel yang saya screenshot.
Hanya dengan 9 dan 10 video je dan boleh hit 200 ribu dan 400 ribu views.

—-

Screenshot channel 1

Contoh channel 1 ni, kurang aktif.
Video terakhir yang diupload adalah 4 bulan lepas.

Tiada fokus.
Personal channel.
Content ikut suka hati sendiri.
Presentation level, total beginner, amatur.

Video yang ke-7 diupload (5 bulan lepas) yang hit 200k views.

Sebenarnya, video ke-7 tu memang niche kena.. demand keyword pun agak tinggi.

Kebetulan beliau upload, masa tu ia mengena.
Saya tak pasti dengan intention untuk grab viewers atau tak.

Secara kasar, nampak macam takde niat dan perancangan nak dapat views tinggi pun..
Nampak lebih kepada suka-suka upload.

Ini, dah boleh apply Gogole Adsense dah ni.
Kalau beliau tahu tentang buat duit dengan youtube ni, kemudian replan saya rasa channel ni ada potensi tinggi untuk berjaya.
Lebih mudah kalau fokus content ikut niche video yang hit tu.

Tak ikut niche tu pun ok, boleh buat apa sahaja yang lain.

Tapi, itulah.. youtube sendiri akan bawa viewers untuk kita.
Tak payah susah-susah kita sibuk promote channel, senang-senang je dapat views.

Screenshot Channel 2

Contoh channel 2 ni, video pertama dimuat naik 3 bulan lepas.

Ada fokus.
Personal channel.
Nampak profesional dan terancang.
Masih lagi nampak suka-suka upload apa yang ada.

3 bulan lepas ada 2 video
1 bulan lepas ada 4 video
1 minggu lepas 1 video
6 hari lepas 1 video
4 hari dan 1 hari lepas 1 video setiap satu.

Semuanya 10 video.

Ini channel personal dan cerita pasal makan.

Dengan video pertama je sebenarnya dah hit 125 ribu views.

Video-video sebelum tu, ada orang lain yang tolong rakam video dan sebagainya.
3 video terakhir, beliau vlogging.

Guna smartphone atau video cam, membebel sorang-sorang dan rakam sendiri.

Edit pun, lebih kepada potong-potong dan cantum-cantum video.
Takde pun special effects ke apa ke..

Haa.. jangan main-main..
Video channel ni pun naik trending di Youtube juga tau..

Kesimpulannya :
Kalau suka-suka upload video, pun boleh macam ni, apatah lagi kalau dari awal anda ada kesedaran untuk buat income.

Bila ada kesedaran, ada pendedahan.. implement sikit teknik dan strategi..
InsyaAllah lebih mudah untuk anda berjaya jana income pasif melalui Youtube.

Saya agak, 2 channel kat atas ni tak fikir pasal buat duit di youtube.
Dan mereka upload video sekadar suka-suka.

—–

Hai, saya Latif,
Salah seorang Youtubers Malaysia semenjak 2011.

Alhamdulillah, sekarang mempunyai 60ribu subscribers dengan 23 juta views.

Roughly, channel saya ditonton sebanyak 1 juta (views) dan 32 juta minit setiap bulan.

—–
Saya nak kongsi cara untuk sama-sama buat duit melalui youtube.

Pada masa sama juga sedang mencari geng untuk kolaborasi.

Jika anda berminat untuk buat duit youtube, anda boleh join coaching saya dengan hubungi nombor ini (018-4024608).

SMS/Whatsapp/Telegram :
Duit Youtube <jarak> Nama Panggilan
dan hantarkan ke 018-4024608

Dan inshaaAllah, saya akan kongsikan dengan anda, apa yang saya tahu berkaitan buat duit youtube.

Terima kasih 😊

Facebook Comments

Comments

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *