Descendants of The Sun Song Joong Ki

0
77

Song Joong Ki Descendants of The Sun

Song Joong Ki Descendants of The Sun | Untuk anda yang dah pernah tonton Descendants of The Sun.

Jalan cerita utama kisah ini berkisar tentang serorang kapten special force Korea Selatan yang dipanggil big boss dengan seorang doktor.

Dan percintaan seorang 2nd man special force tersebut dengan seorang doktor tentera (anak kepada jeneral yang taknak menantu tentera juga).

Selepas beberapa episod, anda akan attached dengan siri ni.

Untuk reviews, saya ceritakan dalam post lain dan kali ni saya nak kongsi dengan anda hasil saya edit gambar yang ada kaitan dengan Descendent of The Sun ini.

Saya ceritakan sekali flownya, cara kebiasaan saya mula edit gambar suka-suka macam ni.

1. Saya post gambar ni di Instagram (@masterlatifcom).

Descendents of The Sun Song Joong Ki master latif com md latiff

2. Ada yang kata, nampak macam Song Joong Ki.

Descendents of The Sun Song Joong Ki master latif com md latiff

3. Saya tak berapa update sangat, tak ingat pulak nama tu jadi saya pun Google. Cuba cari tang mana yang sama dengan Song Joong Ki.

4. Then ternampak poster-poster Descendents of The Sun.
“Oh, dia nama dia ni Song Joong Ki ke”.. serius tak ingat walaupun dah layan drama tu sampai habis.

Oleh kerana cuba match dalam otak tang mana yang samanya tu kan.. carilah yang pose muka yang hampir sama.

Descendants of The Sun Song Joong Ki master latif com md latiff

Well, nampak macam gambar pegang pistol tu boleh masuk jadi, try mix and match kat Photoshop. It looks pretty good dan terus mulakan editing.

Untuk gambar macam ni, target saya adalah berlatih gunakan Photoshop, edit gambar sepantas mungkin untuk digunakan sebagai conversation.

Nak post gambar kat komen Instagram tu tak boleh jadi saya jadikan sebagai post IG yang baru.

Inilah hasilnya..

Descendants of The Sun Song Joong Ki master latif com md latiffDescendants of The Sun Song Joong Ki master latif com md latiff

Bukan target untuk perfect pun. Just untuk ada ada..

Descendants of The Sun Song Joong Ki master latif com md latiff

Pagi ni (12 July 2017) saya ada upload relay kat Line. Kat situ ada filter juga dan bila apply satu filter dapat hasil macam ni.

Untuk gambar yang ini pula saya gunakan S Photo Editor.
Dulu pernah install tapi tak boleh edit gambar pun. Nampak iklan semata..

Beberapa hari lepas nampak iklan dan tengok semula reviews, nampak bagus dan banyak improvement. Jadi, saya cuba install semula.

Yes, it works dan mudah.

Semuanya adalah berasal dari gambar yang sama.

So, what do you think guys?
Boleh tinggalkan komen di bawah ye.

By the way, siapa nak belajar edit gambar guna Photoshop dengan lebih awesome korang boleh mulakan dari sini : http://masterlatif.com/learnphotoedit

Terima kasih =)

Ada sesiapa nak tengok video saya edit gambar ni? Angkat tangan dan say ‘I’?

InsyaAllah nanti saya try reproduce semula dalam bentuk video sebab masa edit ni nak cepat, tak ingat pulak pasal rakam.

[vc_text_separator title=”Like | Comment | Share | Subscribe” color=”juicy_pink” border_width=”3″]

Facebook Comments

SHARE
Previous articleIkut 14 Tip Ini Jika Kereta Dilanggar Dari Belakang
Next articleCikgu Cantik Ini Kelihatan Seperti Anime Hanya Dengan Make Up Biasa

Pemasar online semenjak 2007.
Pakar buat blog/website, produk digital dan pakar edit video (teaser, corporate).

Aktif memberi khidmat konsultansi berkaitan kesihatan dan nutrisi semenjak 2013.

Terlibat membantu lebih 3000 orang peserta untuk kurus dari rumah (online coaching) semenjak 2015.

Sumbangan kepada masyarakat :

1. Sponsor coaching untuk buat blog/website bernilai RM500 (terhad untuk 2000 orang sahaja).
2. Sponsor coaching kurus dari rumah bernilai RM250 (untuk 30orang setiap bulan).

Kedua-dua program masih dijalankan. Sila contact jika berminat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here