Harga Barang Di 7 Eleven Naik Melampau

2
130

Harga Barang Di 7 Eleven Naik Melampau

Harga Barang Di 7 Eleven Naik Melampau | Ada barang yang naik sehingga RM2 berbanding di kedai lain.

Di kawasan bersebelahan rumah saya ni ada banyak banyak lot kedai. Nak beli apa je, tak payah jauh-jauh dah.. jalan kaki je.

Sebulan sekali je ke pasaraya besar dan selain tu akan beli sikit-sikit di kedai berhampiran ikut keperluan semasa.

Jadi, saya selalulah beli dalam kuantiti yang sikit. Itulah tak perasan pasal harga sebab tak keluar duit sekali banyak dalam satu masa.

Baru-baru ni, bila terasa nak minum lebih masa kat kedai makan, saya akan beli air kotak besar dulu. Dapatlah lebih segelas kan. Lebihan tu, boleh bawa balik dan simpan di rumah.

Biasanya beli je kat kedai sebelah-sebelah macam pasaraya kecil seperti Speedmart 99.

Ada satu hari tu, dah lewat malam.. saya nak beli Milo.
Speedmart dah tutup dan saya terpaksalah peri ke 7 Eleven.

Saya agak kurang berbelanja di 7 Eleven sebenarnya sebab secara barang ada sikit mahal berbanding kedai lain. Biasa memang tinggi dalam 20-50 sen macam tu.

Yang buat saya mula alert tu ialah bila saya beli air Milo kotak besar dan tersentap jugalah dengan harga. Kebetulan beberapa hari sebelum tu ada beli di Speedmart 99 dan harga RM6 je.

Air Milo kotak besar (1 liter) di 7 Eleven RM8.
Di Speedmart 99 hanya RM5.99 (oklah, RM6).

Cuba tengok sendiri gambar ni.

harga barang di 7 eleven naik melampau master latif com md latiff

harga barang di 7 eleven naik melampau master latif com md latiff

Biasa juga beli air soya dan teh bunga (chrysanthemum) kotak besar dan memang jauh beza jugalah..

harga barang di 7 eleven naik melampau

harga barang di 7 eleven naik melampau master latif com md latiff

Sebenarnya harga tinggi di 7 Eleven ni dah lama juga. Cuma bila beza sampai RM2 tu berbanding harga kedai-kedai sebelah tu, ia jadi trigger untuk saya share info tentang ni. Saya je yang tak perasan ni.

Kedai lain pun kadang ada juga buat macam ni, terutama kawasan yang pengguna kurang atau tiada pilihan.

Yelah, dalam keadaan ekonomi sekarang semua dah naikkan harga barang lain macam yang mana pada saya, agak tinggi juga beza harga tu.

Mungkin perkataan yang sesuai untuk gantikan perkataan melampau di atas tu adalah berlebihan kot.

Ada juga pembeli mengadu susu pekat manis yang harga biasa adalah RM2.45 jadi RM4.50 di sana.

Apapun, teruskan support 7-Eleven atau kedai konsep yang macam ni juga sebab mereka tawarkan perkhidmatan 24 jam dan sedikit beza harga tu adalah untuk cover kos operasi.

Zaman sekarang, “buka 24 jam” dah jadi keperluan juga ni. Cumanya kalau beza harga just nice, akan jadi sangat bestlah untuk kita berbelanja lebih di kedai macam ni.

Dalam kita lapar 2-3 pagi, ada emergency cari apa-apa barang ke kan.. inilah kedai-kedai yang kita akan tuju.

Kalau anda jumpa harga di kedai lain yang jauh lebih tinggi harganya, bolehlah tinggalkan komen di bawah untuk kongsikan maklumat ye.

Moga-moga info ni dapat membantu kita untuk sama-sama berjimat dan semasa kita boleh buat pilihan (kedai lain buka).

Masa boleh buat pilihan, pilihlah untuk membeli di kedai yang lebih murah harganya. Kalau takde pilihan, belasah jelah ye.. hahaha..

Share info ni supaya lebih ramai kawan-kawan yang sedar akan perkara ni dan jadi pengguna yang bijak.. =)

Share kalau korang rasa, harga di 7-Eleven mahal dan patut ada adjustment.

[vc_text_separator title=”LIKE | SHARE | COMMENT | SUBSCRIBE” color=”juicy_pink” border_width=”3″]

Previous articleCara Mudah Ubah Username Admin WordPress ( Self-hosted )
Next articleBagi Lagi Anak Main Gajet Selalu
Pemasar online semenjak 2007. Pakar buat blog/website, produk digital dan pakar edit video (teaser, corporate).Aktif memberi khidmat konsultansi berkaitan kesihatan dan nutrisi semenjak 2013.Terlibat membantu lebih 3000 orang peserta untuk kurus dari rumah (online coaching) semenjak 2015.Sumbangan kepada masyarakat :1. Sponsor coaching untuk buat blog/website bernilai RM500 (terhad untuk 2000 orang sahaja). 2. Sponsor coaching kurus dari rumah bernilai RM250 (untuk 30orang setiap bulan).Kedua-dua program masih dijalankan. Sila contact jika berminat.

Facebook Comments

Comments

2 respons kepada “Harga Barang Di 7 Eleven Naik Melampau”

    • Selalu beli yang kecik-kecik, 40 sen 50 sen tu kira halal jelah. Sekali terbeli yang besar sikit.. erk !! Baru tersedar dia punya beza tu lain macam.. hahaha

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *