Tawaran Join Tim Bisnes Online Terhad

PERHATIAN : Untuk sahabat yang berminat untuk tambah pendapatan secara sambilan dari rumah.

JIKA ANDA MAHU
DUIT TAMBAHAN 
DAN BERMINAT
NAK JANA PENDAPATAN DARI RUMAH

Ini adalah cara sebenar saya buat duit dari rumah yang anda juga boleh lakukan.

Sila baca perlahan-lahan sampai habis ye..


MD. LATIFF AMRAN
Telok Panglima Garang, Selangor

PERKARA : Tawaran TERHAD Untuk Sertai Tim Bisnes Online dan Jana Pendapatan

Hai, assalamualaikum dan salam sejahtera.
Saya Latif, 32 tahun, seorang bapa kepada 4 orang anak yang telah 10 tahun bekerja dari rumah.

Kepakaran Latif adalah buat blog dan edit video.

Sepanjang 2008-2018, Latif kerja sepenuh masa dari rumah.

Pertama kali buat duit secara online adalah pada tahun 2007 dari cyber cafe (waktu rehat), semasa kerja sebagai waiter di kedai makan.

 


6 bulan Support Tim Sales RM3 juta Dengan Facebook

Adalah juga tahun 2013 macam tu, belajar makan gaji selama 6 bulan untuk sementara waktu sebab ada projek dengan kawan untuk marketing online guna Facebook Ads dan Facebook Page.

Kami berjaya buat sales dalam RM3 juta dan keluarkan beberapa produk baru untuk pasaran Malaysia.

Jika anda rasa-rasa nak jadi founder, keluarkan produk seperti suplemen, sabun pencuci, produk kosmetik semua tu, boleh sangat.

Saya akan bagi anda contact kawan saya yang masih keluarkan produk dan anda boleh berurusan dengan mereka.

 


Tak Sengaja Buat Duit Online Cara Mudah

Masa 2007 dulu, Latif sebenarnya tak sengaja terbuat duit secara online. Tau-tau duit ada banyak dalam akaun tapi tak pasti dari mana.

Sebulan lepas enjoy duit tu, baru teringat nak pergi cyber cafe semula dan check email.

Barulah baca banyak emel, “Saya dah buat bayaran” (orang yang bayar). Serius, baru sedar duit dalam akaun dari mana dan faham macam mana orang buat duit online. hehehe.. 😁

 


Ok, kita straight to the point.

Sumber pendapatan Latif adalah pelbagai (multiple stream income), antaranya :

1. Upah buat / pasang blog (aktif dan pasif)
2. Dapat duit dengan upload video di Youtube (pasif)
3. Buat / edit video (aktif)
4. Coaching (aktif)
5. Bisnes Shaklee (aktif dan pasif)

Tahun 2018 ni, Latif nak fokus gila-gila bisnes Shaklee.
Nak all out marketing ke situ.

Jadinya :

  • Buat blog dan edit video client akan jadi sambilan.
  • Buat duit di Youtube terus macam biasa (pasif).
  • Untuk coaching, Latif nak fokus untuk team sendiri.

Sebab dalam group bisnes Latif ni, dah proven cikgu sekolah buat bisnes Shaklee sambilan pun hampir RM20 ribu sebulan tanpa kos iklan.

Income Shaklee ni ada slip pembayaran dan siap tolak cukai. Sekarang, beliau dah beli rumah guna payslip Shaklee.

Mona, cikgu sekolah dengan income sambilan hampir 20k sebulan.

Bukan dia sorang, ramai lagi income 4-5 angka sambilan. TERBUKTI !!

Cuma perlu buat dan fokus.

Kami semua juga belajar dari doktor yang berjaya buat sales RM1.7 juta setiap bulan.

Ini salah satu screenshot beliau dengan duit bonus dalam RM93 ribu (belum masuk untung runcit).

Bisnes Shaklee ni bisnes tulen tau.
Kita berkongsi dengan orang lain produk yang bagus dan orang beli (offline atau dropship).

Lepas tu, sebab produk bagus dan berkesan, repeat selling dengan mudah berlaku.

Teruskan marketing dan dapat lagi pelanggan baru.
Dalam masa sama pelanggan lama terus membeli.

Bagi pelanggan yang jadi ahli, setiap pembelian mereka akan beri juga kita point terkumpul.

Selain point atas jualan peribadi, kita dapat point atas jualan berkumpulan.

Point ini akan ditukarkan kepada bonus tunai, bonus kereta, percutian, umrah dan sebagainya.

Sistem bisnes begini lebih kemas, lebih tersusun dan lebih selamat berbanding sistem agen-subagen biasa.

Dropship pulak tu.

Kita login sistem secara online, orderkan untuk pelanggan, staff Shaklee akan poskan.

Berat dan banyak mana pun barang, maksimum kos pos adalah RM10 seluruh Malaysia.

Malah ada sesetengah item, kos pos ditanggung oleh syarikat.

Kalau dalam group Latif ni, hampir setiap hari personal assistant (PA) turun Home Office (HO) Shaklee pada hari bekerja. Jadi, forward je order kat PA dan beliau akan tolong pos.

 


Ok sekarang, Latif nak tawarkan 2 perkara :

PERTAMA :
Kos sekitar RM70 (untuk mula kerja teknikal), anda boleh dapat untung RM480.

Dapat client.
Client bayar RM550 (minimum). Untung dah dalam tangan.
Anda bayar pihak ketiga kos RM70.
Mulakan pasang blog.

Nak tau senangnya lebih kurang macam mana?

Tonton video bawah ni, Latif tunjukkan cara pasang blog percuma.

Tapi kita bukan buat yang bawah ni tau, kita offer dan pasang yang advanced. Nilai yang kita pasang ni setara dengan pakej RM3000++ dari WordPress sendiri.

 

Dan bawah ni adalah antara pakej yang Latif biasa offer untuk client :

Nilai RM550 ini sudahpun hampir setara dengan pakej USD25/bulan yang ditawarkan oleh WordPress (kena bayar penuh USD300 terus).

Kena bayar lum sum setahun terus (USD300).

Kalau client nak ambil design premium, kita perlu tambah sikit lagi antara RM0-RM250. Bergantung kepada keadaan, harga semasa dan rekaan tersebut.

Kita tambah RM250, harga dan boleh dilonjakkan jadi RM1500. Untung lagi besar, boleh dapat RM1180. Mungkin nanti ada tolak tarik atau offer itu ini, boleh dapat RM1000 satu client.

Untuk ecommerce?

Ok, anggap kos yang sama atas ni cuma kerja lebih sikit untuk setup. Boleh untung RM2000 satu client.

Ini client biasa-biasa tau. Belum jerung besar yang perlu support lebih dan kita boleh letak RM5 ribu, RM15 ribu atau mungkin RM50 ribu.

Ya, ini cara sebenar buat duit dengan pasangkan blog atau website.

Tahun depan client renew, kita terima duit dari client dan bayarkan kat pihak ketiga.

Kita tolong forward bayaran je, kita boleh dapat untung dalam seratus dua atau seribu dua lagi (setiap tahun untuk 1 client). 

Yang ini pula pakej blog baru Latif untuk client.

Kos asas masih RM70 (third party).
Tambah kos design premium RM250 (third party).
Selain tu, upah kita pasang dan integrasi.

Strategi lagi best.
Kenalpasti prospek yang berjaya atau famous.

Contoh :
Agen insurans yang berjaya tapi kita cari tau dia belum
Personaliti perniagaan yang berjaya.

Beli domain (.com) nama diorang, pasangkan siap-siap blog lengkap dengan profile diorang.

Datang jumpa borak-borak, ngeteh dengan diorang, lepas tu mintak bisnes kad. Dah tau dah diorang takde blog / website sendiri kan.

Apalagi, bagitau blog yang dah siap tu. Offer RM3ribu-RM5ribu. Takkan diorang nak namadiorang .com orang lain yang pakai kan. Diorang pun berduit.

Tak jadi?

Takpe tukar target orang lain, kita cuma tambah RM30 untuk domain (.com) baru, guna server sama dan tukar jadi blog orang lain pulak.

Umpamanya modal marketing RM30 dan belanja diorang minum untuk closing RM3-5ribu.

Banyak cara sebenarnya, terpulang pada diri sendiri je nak adjust macam mana nanti.

Yang penting, teknikal dah ada, dah tau nak buat blog cara pantas dan mudah.

Kena ingat, harga support lepas jualan adalah berbeza.
Kita setup kan dan ajar cara guna blog tu je.

Lepas dari tu, jika ada masalah yang mereka hadapi dan perlu bantuan kita, boleh caj RM100 pada setiap kali.

Too good to be true?

Ini memang betul. Inilah keuntungan jika ada ilmu. Sekali belajar dan faham, selamanya boleh buat duit.

Sebab tu, ini masih rahsia kami sebagai web developer yang tidak didedahkan secara terbuka.

 


Coaching / belajar pasang blog dengan Latif.

Pasang blog sebenarnya dah senang gila.

Daripada tak tahu apa-apa pun, cuma ikut panduan dan boleh siap dalam 15 minit je. Paling cepat, 5 minit je siap.

Hasil sama profesional blog biasa atau design premium macam blog Latif dan blog yang Latif siapkan untuk client (mungkin ada ekstra kerja atau mungkin tak perlu).

Pasang blog sebenarnya senang gila.
Cuma lepas tu mungkin ada servis tambahan (jika diperlukan) atau berlaku isu teknikal.

Sebab tu, kena sentiasa bersedia untuk terus belajar selesaikan isu jika berlaku. Biasanya takde apa isu pun selama setahun tu. Banyak masa kita dok goyang kaki je insyaAllah.

Kemampuan Latif untuk bantu rapat-rapat support pasal blog ni dalam 15 orang buat masa ni.

 


Kenapa Support Penting?

Sebab support lah yang ramai tak boleh buat, tak faham dan isu teknikal ni lah yang orang takut-takut dan pening kepala.

Tiba-tiba website down, tak boleh bukak, tak boleh akses.
Nak buat apa?

Website kena hack.
Nak buat macam mana?

Untuk ini, pengetahuan, pengalaman dan tim teknikal amat diperlukan.

Sebab tu, Latif akan jadi salah seorang pemudah cara yang bantu perjalanan anda selepas ini

Anda tak perlu belajar dengan kos ribuan ringgit selama bertahun-tahun.

Masa di ipt dulu, Latif belajar coding.. belajar sains komputer, belajar IT.

Belajar coding dari asas yang macam bawah ni tapi tak tau pun nak buat website atau blog yang lengkap dengan cara mudah gila.

Apa yang Latif ajar adalah “shortcut”.

Latif jamin dalam 15 minit tersebut anda dah boleh ada sebuah blog dot com sendiri. Atau bagi yang perlu ambil masa lagi, dalam 24 jam mesti dah boleh.

Orang belajar bertahun-tahun dapatkan diploma, ijazah atau master, anda dalam satu hari dah boleh buat.

Anda perlu guna blog ini dan belajar sampai faham supaya nanti dapat gambaran awal untuk bantu dan tawarkan servis ini pada client.

Kita ada juga tim pakar yang akan bantu secara percuma jika anda hadapi isu yang Latif tak boleh selesaikan. Ini, Latif akan ceritakan kemudian.

Ok, syarat mesti ada :

> Komputer / laptop (sendiri atau pinjam).
> Internet
> Online banking, debit / kredit kad

Yang ini, Latif ajar kerja teknikal yang senang sebenarnya.

Ramai orang kata susah sebab :
> Memang tak tahu
> Taknak orang lain tahu ianya senang
(Latif sendiri akan buat client rasa kerja ni susah gila dan hanya pakar macam Latif je yang boleh buat. Kalau diorang tahu senang dan boleh jimat banyak, habis nanti semua orang nak buat sendiri dan kemudian buang harga.)

 

—–
KEDUA :
Join group bisnes Shaklee bersama group Latif akhir bulan 4 ni dengan yuran ahli RM65 sahaja atau keahlian PERCUMA bila dapatkan produk Shaklee dengan nilai yang cukup.

Masuk group bisnes kami yang ada lebih 2500 orang dan belajar ilmu pemasaran (marketing) untuk berniaga di Facebook (cara utama), IG, Youtube dan guna blog, cara offline dan online.

Hampir setiap hari ada coaching di FB, Whatsapp atau Telegram.

Coaching dari doktor (gambar bawah ni) yang buat sales RM1.7 bulanan, doktor-doktor lain, nurse dan dari kawan-kawan yang berjaya dapat income 4-5 angka sebulan dan Latif sendiri.

Doktor ni, asalnya ambil suplemen masa mengandung.

Sebab rasa kesan yang bagus, beliau terus cerita kat kawan-kawan.

Bulan pertama je dah bonus 4 angka, barulah beliau lebih serius belajar tentang suplemen dan berkongsi sehingga setiap bulan dapat jualan juta ringgit tanpa kos iklan.

 

Dua cara join Shaklee:
> Join dengan yuran ahli RM65 atau
> Dapatkan produk yang penting untuk improve kesihatan sendiri dan cukup point dapat keahlian percuma.

Tak perlu simpan stok banyak sebab bisnes ni gunapakai modul dropship.

Hanya order produk bila sudah terima bayaran dari pelanggan sahaja.

 

Ini Dr. Hasifah. Jualan bulanan RM1.7 juta tanpa kos iklan. Jadi ahli percuma lepas dapatkan set mengandung.

Di bawah ni pula screenshot bonus bisnes Shaklee yang berjaya dicapai.

Dalam group FB pula, memang akan diumumkan siapa yang masuk carta top 20. Supaya semua orang boleh nampak hasil daripada teknik yang diajar adalah berkesan.

Dan mereka ni pula akan kongsi apa mereka buat sampai dapat sales banyak macam tu.

  1. Kita dapat ilmu dan tips utama semua orang boleh buat.
  2. Kemudian dapat lagi tips berbeza dari setiap orang yang kena petik nama untuk bagi sharing.

Jadi, memang banyak sangat input. Cuma nak buat dengan betul je.

Dalam group, kita belajar cara buat marketing dan buat sales (termasuk contoh closing dan sebagainya).

Bahan marketing ada disediakan setiap bulan untuk digunakan.

Dan Latif akan ajar juga cara berblogging (cara post di blog untuk naik rank Google), copywriting, edit gambar dan edit video.

Kalau boleh, Latif nak fokus pada 20 orang sahaja.

Dan tentu sekali, untuk ini Latif akan kongsi dan ajarkan SEMUA SKILL dan ILMU yang Latif ada untuk bantu.

 


Buat Shaklee Bukan Semata Sebab Duit.

Dulu-dulu bila Latif tak sihat (demam), Latif akan terlantar atas katil tak boleh bangun selama 2-3 minggu.

Sampailah tahun 2014, dah masuk minggu ke-3, lembik tak bermaya dah. Nak pergi tandas pun merangkak.

“Dah berminggu dalam otak fikir, aku ambil dadah (drugs) ni.
Bukan kuman je lemah, dengan aku sekali lemah.
Kalau badan kuat, tubuh akan kuat untuk lawan penyakit.
Ini sistem badan nak lawan pun, jadi lemah kena dadah.”

Jadi, satu pagi tu bila ‘private nurse’ Latif suruh makan ubat, Latif sorok bawah tilam.

Menjelang tengah hari, bangun tidur je Latif dan boleh bangun macam orang sihat.

Petang tu, alhamdulillah serius lebih sihat berbanding masa makan ubat.

Mula dari hari tu, Latif percaya untuk tubuh lebih sihat kita perlu kuatkan sistem tubuh.

Itulah kali terakhir Latif ambil ubat berasaskan dadah (drugs) tanpa sebab yang gila punya kukuh.

Jika perlu ubat, Latif akan ambil juga (tak tolak 100%) tapi 4 tahun ni kalaupun demam dan selesema, Latif lebih cepat sembuh tanpa ubat.

Hari pertama nak demam (rasa lemah).
Hari kedua demam peak (rehat).
Hari ketiga recover.

Biasanya 3 hari ni je sekarang ni berbanding dulu sampai 2-3 minggu yang nak pergi tandas pun perlu dipapah.

 


Nak Anak Dapat Bekalan Nutrisi Lebih Baik

Sebab lain ambil suplemen Shaklee, iaitu anak sakit on and off (dalam seminggu sehari dua je sihat) sampai dapat jangkitan pelbagai.

Mata dan kepala bengkak.
Latif yang ambil keputusan bawa ke hospital nak mintak buat pembedahan dah masa tu.

Doktor pelatih pun tersilap diagnose selama beberapa hari.
Sampai doktor senior baru dapat rawatan yang betul.

Sakit mata pun jenis jarang berlaku.
Kuman buat selaput pada mata untuk lindungi diri mereka.
Nak buang kena korek selaput kuman tu. Memang berdarah-darah mata masa rawatan.

Sebab Latif yang jaga, dengan Latif sekali kena jangkitan tu.
Merasa juga mata kena tonyoh sampai keluar air mata darah.

Salah satu sebab adalah tubuh dan imun anak tak kuat dan mungkin juga tak dapat nutrisi yang cukup dari pemakanan harian.

Makan normal macam rakyat Malaysia dan orang lain tapi masih berlaku malnutrition, tak seimbang, tak lengkap.

Perlu support dengan suplemen tapi bila tanya penjual, selain Shaklee kebanyakan sintetik, tiada jaminan selamat dan berkesan.

Kawan-kawan Latif sendiri pengeluar produk makanan dan suplemen.
Hanya Shaklee je yang ada jaminan 100%.

 


Terjamin Untuk Bisnes

Kemudian, sebab Latif ni orang bisnes online.

Masalah yang Latif hadapi dulu adalah produk awalnya bagus tapi kemudian bermasalah atau produk tiada masalah, syarikat pembekal pula bermasalah.

Faktor begini buatkan, Latif alami kerugian puluhan ribu ringgit sampai terpaksa berhentikan staf.

Ada lagi kat rumah stok-stok produk lain walaupun dah masuk 4 tahun.. hahaha..

Dengan Shaklee, produk terjamin 100% semulajadi, selamat dan berkesan.
Produk tak terjual, boleh pulang balik untuk dapat duit.

Tapi dropship, tak perlu borong pun.
Hanya order bila dah ada pembelian.

Dah 100 tahun produk wujud dari yang pertama.
Sampai sekarang tiada masalah saman dan sebagainya.

Syarikat pula dan 60 tahun dimulakan secara bersistem dan semakin maju sehingga hari ini.

Jadi, kita cuma perlu fokus naiktaraf skill sendiri untuk marketing, sales dan leadership. Tak perlu risau yang lain.

Ok, kita cerita panjang lagi kemudian.

 

—–
Kedua-dua di atas adalah tawaran untuk “belajar dan praktis“. Sendiri kena laksanakan apa diajar, ikut langkah demi langkah dan tune up sampai dapat hasil.

Berapa banyak hasil dapat, itu berbeza-beza setiap orang ikut rezeki masing-masing.

Ada yang secepat ini (1 hari bulan, sales dah RM12 ribu).

Ada yang ambil masa sikit untuk latih diri dan asah skill.

 


Anda Berminat

Selepas baca penerangan ringkas ni :-

Anda berminat dengan salah satu atau kedua-dua tawaran di atas?
Contant Latif semula untuk bagitau anda minat yang mana ye.. 👌

Kita bisnes sama-sama, berjaya sama-sama.
Tolong diri sendiri dan kemudian kita tolong orang lain.

Terima kasih kerana luangkan masa untuk baca dan faham perkongsian dari Latif.

 

Yang ikhlas,

#masterlatifcom
Blogger | Vlogger | Reviewer
https://masterlatif.com/whatsapp
https://masterlatif.com/telegram
https://facebook.com/messages/t/mdlatiff.amran

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.