Kurus Dari Rumah Dari Saiz 31 Kini 28 Tanpa Supplemen

0
35

Kurus Dari Rumah Dari Saiz 31 Kini 28 Tanpa Supplemen

Kurus Dari Rumah Dari Saiz 31 Kini 28 Tanpa Supplemen | Khas untuk anda yang tak dapat nak ambil supplemen.

Kurus Dari Rumah Dari Saiz 31 Kini 28 Tanpa Supplemen

Supplemen yang betul akan sangat membantu anda lengkapkan nutrisi yang diperlukan untuk menyokong kadar penurunan berat badan.

Tapi itu bukan bermakna tanpa supplemen anda tak boleh turun dengan cemerlang.

Dalam apa jua keadaan, saya akan tetap tekankan kepentingan untuk seseorang lengkapkan keperluan vitamin dan mineral dalam diet (pemakanan) harian.

Bukan sebab nak kurus semata tetapi tubuh manusia memang perlukan nutrisi untuk sihat secara optimum.

Ramai orang abaikan pengambilan vitamin dan mineral dengan anggap dah ianya tak perlu dan membazir apatah lagi supplemen.

Sila perbetulkan pemikiran tersebut sebab NUTRISI adalah KEPERLUAN TUBUH MANUSIA. Kita makan untuk dapatkan “TENAGA dan NUTRISI”.

Tanpa nutrisi tahap kesihatan tubuh akan merosot dan ini adalah salah satu faktor anda mudah mendapat pelbagai jenis penyakit dan masalah kesihatan.

NUTRISI adalah WAJIB untuk tubuh.
Jadi, anda wajib dapatkannya melalui pemakanan harian atau lengkapkan melalui pengambilan supplemen yang betul.

 

Dalam post kali ni, saya nak kongsi dengan anda salah satu Kisah Kejayaan peserta Kurus Dari Rumah di bawah saya yang tidak dapat mengambil supplemen kerana pada waktu itu beliau tidak bekerja.

Ini Mar.. salah seorang peserta Kurus Dari Rumah.

Kurus Dari Rumah Dari Saiz 31 Kini 28 Tanpa Supplemen master latif com md latiff

Beliau overweight selepas anak pertama.

Oleh kerana beliau tidak bekerja, tinggal bersama parents dan perlu jaga anak :

1. Makan akan terpaksa ikut pattern apa yang ada bergantung kepada parents.
2. Bagi alasan jaga anak buatkan tak dapat nak full workout.

Apapun, ia adalah sesuatu yang boleh diusahakan.

Setelah saya kongsi cara yang betul (pemakanan dan senaman), beliau cuba amalkan.

Tapi, masih boleh dikatakan berterabur lagi.
Workout pun bila tanya, buat squats je. Itupun sebelum mandi.
Maksudnya, masa workout sangat minimum.

2 minggu pertama, beliau turun 0.5kg sahaja setiap minggu (1kg/2minggu).
Haa.. sedih kan?

Takde sedih pun sebenarnya..
Alhamdulillah, be happy. It’s a progress !!

Amboi… usaha yang ciput.. hasil nak besar hahaha..
Progress tetap adalah progress..

Dan yang bestnya, hanya dalam 2 minggu pertama kulit dah bersih dan makin cantik katanya.

Kurus Dari Rumah Dari Saiz 31 Kini 28 Tanpa Supplemen master latif com md latiff

Amacam? Makin cantik kan..

Hanya dengan pengambilan air yang cukup dan pengurangan makanan yang tak sihat.

Bagaimana corak pemakanan yang saya tekankan tu?
Semua tu kita ada discuss dalam group.

Dulu jerawat banyak.. dah makin takde..
Parut jerawat pun dah pudar.
Eh, macam senang pulak sedangkan sebelum ni memang payah sangat hilang..

Ok, takpe..
Yang penting beliau bagitau timbangan yang betul dan jujur dengan diri sendiri.
Mudah kita nak tau kat mana perlu counter isu..

Saya memang perlu semua maklumat untuk dianalisa semula.
So, always feed me dengan info dan progress.

Selepas beberapa sesi konsultansi bersama saya.. beliau lebihkan usaha.
Saya minta gunakan anak sebagai pemberat, tak payah dumbbell pun.

Jadi, beliau guna peluang bermain-main dengan anak kecil workout.
Bukan main saja-saja tapi bermain bersungguh-sungguh.

Kadang kat luar, kat taman, atas katil.. bila-bila yang sesuai je jadikan sesi bermain sebagai modal workout.

Tak lama lepas tu hari raya, semua mula makan macam-macam.
Saya beri sedikit nasihat dan cara untuk atasi isu.

Raya-raya pun boleh je nak makan ketupat rendang lemang kuih muih semua tu.

Haa.. amacam?
Best kan.. enjoy je Kurus Dari Rumah ni.. makan pun makan tapi makin kurus pun ye juga hahaha..

Masa raya tu saudara mara dah mula perasanlah Mar dah lain.

Dah nampak makin kurus, dah nampak beza kulit tu.
Takde dah gurau, jangan habiskan makanan kat dapur..

Kurus Dari Rumah Dari Saiz 31 Kini 28 Tanpa Supplemen master latif com md latiff

Gurau..
Kadang kawan-kawan sedara-mara tu gurau je tapi terasa sebab memang big size kan.

Tambahan pulak, individu berbadan besar ni kebanyakan hormon ada yang kurang stabil jadi ia tambah faktor untuk emosi pun kurang stabil juga.

Dah sekarang, inilah result Mar.

Kurus Dari Rumah Dari Saiz 31 Kini 28 Tanpa Supplemen master latif com md latiff

Kurus Dari Rumah Dari Saiz 31 Kini 28 Tanpa Supplemen master latif com md latiff

Kurus Dari Rumah Dari Saiz 31 Kini 28 Tanpa Supplemen master latif com md latiff

Kurus Dari Rumah Dari Saiz 31 Kini 28 Tanpa Supplemen master latif com md latiff

Beliau join Kurus Dari Rumah dan mula amalkan gaya hidup sihat.

>> Makan 5 kali setiap hari. <<
>> Boleh makan nasi hari-hari. <<
>> Amalkan pemakanan menyihatkan. <<
>> Workout ikut kemampuan dan masa. <<
>> Join group support Kurus Dari Rumah yang saling sokong perkembangan. <<

 

Jika anda mahu Kurus Dari Rumah dengan defisit kalori dan diet (pemakanan) sihat yang dilakukan oleh beliau, dan disesuaikan untuk rakyat Malaysia, sila hubungi kami di 0184024608.

Dengan formula Kurus Dari Rumah :

Anda boleh pilih untuk kurus tanpa supplemen atau ;
Anda boost penurunan berat dengan supplemen yang betul.

Contoh “supplemen yang betul” yang saya maksudkan adalah seperti berikut :

Omega 3 (penting untuk otak dan pada masa sama membantu proses turun berat).
Lecithin (sangat bagus untuk otak dan memori, pada masa saya membantu emulsify lemak).

Bukan ubat kurus tapi vitamin dan mineral yang penting untuk tubuh sihat dan berkesan untuk counter penurunan berat badan.

Anda dapat sihat, anda dapat kurus.

InsyaAllah kami akan bantu sehingga anda faham cara turunkan berat badan dengan betul, selamat dan praktikal. berlaku sehingga 40 minit.

 

Anda Nak Turun Berat DenganCara Yang Mudah, Praktikal, Betul, Selamat dan Terbukti Berkesan?

Free Online Coaching (Group) dan Personal Coaching.

Whatsapp / Telegram Sekarang : ‘KDR‘ ke 018-4024 608

Pengambilan adalah terhad.

 


COACH LATIF
“TUBUH ADALAH AMANAH YANG PERLU DIPULANGKAN DENGAN KEADAAN PALING BAIK. SEMOGA ANDA DAPAT BERAT BADAN YANG SESUAI DAN HIDUP LEBIH SIHAT.”

Coaching Kurus Dari Rumah 018-4024608
| masterlatif.com/whatsapp
| masterlatif.com/telegram

Like | Comment | Share | Subscribe

Facebook Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here